در بازسازی خانه ها معمولا اولین قدم رنگ کردن دیوار ها است. برای رنگ کردن دیوار ها باید به نکات زیادی از جمله نوع رنگ ساختمانی،انتخاب رنگ متناسب با روحیه و دکوراسیون منزل توجه کرد.برای این کار رنگ های زیادی در بازار موجود است که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند.یکی ار این رنگ ها، رنگ روغنی است. رنگ های دیگر شامل رنگ اکریلیک،رنگ های دکوراتیو،رنگ های روغنی،رنگ پلاستیک و….می شوند.
رنگ روغنی یک رنگ ساختمانی پایه اب است که نقاشان ساختمانی از ان برای رنگ کردن دیوار ها، درب،پنجره، سقف و…. استفاده می کنند.
رنگ روغنی پوشش خوبی برای عیوب دیوار است و مقاومت و ماندگاری بالایی دارد و پاک کردن ان از روی سطوح سخت است.
این رنگ به دلیل عیوبی که دارد طرفدار زیادی در بازار ندارد. از طرفی این رنگ کیفیت بسیار بالایی دارد و به راحتی با اب قابل شست و شو است.
این رنگ از براقیت بالایی برخوردار است و نقاشان ساختمانی برای رنگ آمیزی فلزاتی نظیر نرده، فرفورژه، درب و پنجره، همچنین برای رنگ درب و پنجره چوبی نیز از رنگ روغنی استفاده می کنند. یکی از معایب رنگ روغنی براق این است که جزئیات و نواقص را نشان می دهد برای همین قبل از استفاده از رنگ روغنی براق باید سطح کار خود را حتما صاف کنید.این رنگ بسیار مقاوم است و به راحتی تمیز می شود.
از رنگ روغنی برای دیوارها پیشنهاد نمیشود؛ چون زود دل را میزند و به خوبی نور را به سمت چشمانتان منعکس میکند و باعث زده شدن شما از این رنگ میشود.
این رنگ ترکیبی از رنگ روغنی نیمه براق و مات می باشد. این نوع رنگ یکی از بهترین انتخاب ها در رنگآمیزی خانه میباشد. چون مثل رنگ براق موج را نمایش نمیدهد، و برخلاف رنگ مات قابلیت شستشویی خوبی دارد.رنگ روغنی نیمهبراق بهترین انتخاب برای رنگآمیزی دیوارها و پنجره های خانه شما میباشد.
رنگ روغنی مات نواقص سطوح را نشان نمیدهد و جلوه ای خاص و منحصر به فرد به سطح شما می دهد. رنگ روغنی مات نسبت به رنگ براق و نیمهبراق زبر تر است و بدیهی است از نظر تماسهای معمولی و تمیز کردنهای مداوم سطح، این رنگ مقاومت کمتری دارد. رنگ روغنی مات بیشتر برای سقف و دیواری که مشکل گچ کاری دارد، به کار برده میشود.
مزایا
معایب
از ان جا رنگ روغنی دیر خشک می شود هنگام رنگ زدن با بهتر است عجله نکنید و با دقت کارتان را انجام دهید .
دقت کنید تاریخ مصرف رنگ روغنی نگذشته باشد در غیر این صورت کار نتیجه ی نا مطلوبی خواهد داشت.
برای نگهداری رنگ باید دما نه خیلی زیاد و نه خیلی کم باشد. دمای بین ۵ تا ۳۵ درجه برای نگهداری رنگ روغنی مناسب است و باید حتماً از منجمد شدن رنگ در اثر سرما جلوگیری کنید.
حرف اخر
با توجه به این مطلب حالا شما می توانید تصمیم بگیرید از رنگ روغنی استفاده کنید یا خیر. درصورتیکه محیط موردنظر شما راهرو و قسمتهایی است که نیاز به تمیزشدن مداوم دارد، گزینۀ اول و آخر ما رنگ روغن خواهد بود.